Takk for en fantastisk sesong!

Sesongen er over, og vi tar oss tid til et lite tilbakeblikk. For en sesong guttene har levert! Vi fikk den tøffeste starten som var mulig å få, Elverum borte og TV-kamp. Men allerede da kunne de forlate banen med hevet hode. De neste kampene ble brukt til å kjenne på nivået. Sakte men sikkert fikk guttene troen, som resulterte i en historisk seier mot Runar i Nye Loen. I det 28. forsøket på å ta poeng i Eliteserien for menn, satt den endelig! 21. oktober 2018 var det første vendepunktet. Guttene forstod at vi kan slå alle, og neste kamp fulgte de opp med en sterk uavgjort borte mot Halden. Videre frem mot Jul ble det også seiere mot Bækkelaget og Bodø HK.

Det store vendepunktet for sesongen var seieren mot Elverum hjemme. En magisk aften i Nye Loen. Guttene viste at alt er mulig, og publikum begynte virkelig å få troen på overlevelse i Eliten. De viste en klokskap og vinnervilje som aldri tidligere har blitt vis i Nye Loen. Stemningen var elektrisk fra start til mål, og da Mike satte spikeren i kista kort tid før slutt eksploderte hallen i lettelse og stolthet. Norges DESIDERT beste lag de siste årene ble kjempet i senk. Fasit etter halv sesong ble 9 poeng. Vi viste lite hva vi hadde i vente…

Etter kampen mot Elverum ble Nye Loen et fort. Resten av sesongen ble motstanderne sendt hjem med null poeng i sekken. 8 hjemmeseiere på rad sier sitt. De eneste lagene vi ikke klarte å slå i løpet av grunnserien var Drammen og ØIF Arendal. Siste del av resulterte i 12 poeng og 21 poeng totalt. 7. plass og sluttspill var et faktum. Bra gjort av gjeng som ble dømt nord og ned, både av andre lag, eksperter og ikke minst seg selv.

 

I sluttspillet møter vi Seriemester Arendal over tre kamper. Første kamp borte ble det tap med 4 mål. En ny milepæl ble nådd med seier i hjemmekampen, der seriemesteren ble tvunget i kne ved hjelp av blod, snått, juling og et fantastisk hjemmepublikum, som fikk motstanderen til å si at det var stemningsrekord i Norsk håndball. DEN skal vi ta med oss videre.

 

Publikummet i Nye Loen skal ha mye av æren for at Nye Loen har blitt til den hjemmearenaen den er. Makan til trøkk finner du ikke noe annet sted. Dere er rå! Når dere så mobiliserer og tar turen til Arendal og farger Sør Amfi blått, da kommer ståpelsen hyppig! Frem mot neste sesong skal vi legge til rette slik at opplevelsen dere får blir enda bedre. TAKK.

 

Arrangementskomiteen har sørget for at vi også er i Eliteklassen på arrangement. Alle frivillige som står i forkant, under og etter kamper gjør en jobb som ikke kan måles i penger. Uten deres hjelp hadde vi ikke vært der vi er idag. Dere er grunnmuren som alle til slutt lener seg på. TUSEN TAKK.

Takk til alle sponsorer som bidrar og har troen på det guttene og resten av Nærbø Idrettslag driver med. Vi skal utvikle oss på alle nivå – med DERE på laget!

 

Til slutt vil vi igjen takke alle involverte i  Herre A i håndball for en nydelig håndballopplevelse i første sesong i Eliten. Dere slutter ikke å imponere. Vi gleder oss til fortsettelsen på eventyret…

Vi ser frem til mer blod, snått og juling, og ikke minst nye Stolte Øyeblikk til høsten.

Foto: Solveig Jåstad